2014.02.21 Viktória- Budapesti Operettszínház 19:00 óra
2014.02.23 Csókos asszony- Budapesti Operettszínház 15:00 óra
2014.02.28 Vadászbál- Barót, Művelődési Ház 20:30 óra
2014.03.02 Csárdáskirálynő- Budapesti Operettszínház 15:00 óra
2014.03.15 Operettgála- Budapesti Operettszínház 19:00 óra
2014.03.16 Marica grófnő-
Budapesti Operettszínház 19:00 óra
2014.03.21 Viktória- Budapesti Operettszínház 19:00 óra
2014.03.24 Erdélyi turné- Marosvásárhely, Kultúrpalota 19:00 óra
2014.03.25 Erdélyi turné- Sepsiszentgyörgy, Tamási Áron Színház 17:00 óra
2014.03.25 Erdélyi turné- Sepsiszentgyörgy, Tamási Áron Színház 20:00 óra
2014.03.26 Brassó- Filharmónia Patria Terme 19:00 óra
2014.03.27 Kolozsvár- Egyetemisták Múvelődési Háza (Studház) 19:00 óra
2014.03.28 Szatmárnémeti- Városi Filharmónia 19:00 óra
2014.03.29 Nagyvárad- Nagyváradi Állami Filharmónia 19:00 óra
 

KONCERTSZERVEZÉS, MANAGEMENT: Dancs Market Records
520014 Sepsiszentgyörgy, Templom utca 37., Románia
Tel/ Fax: 0040-267-352-151
Mobil: 0040-744-645-710, 0040-745-799-293
e-mail: dancsmarket@planet.ro
Ha szeretnél te is a Dancs Annamari hivatalos rajongói klub tagjai közé kerülni, akkor nincs más dolgod mint regisztrálni! Ha pedig már megtetted akkor jelentkezz be!
REGISZTRÁLOK

BEJELENTKEZEK
 

 

 

Hírek

MŰVÉSZVILÁG: ITTHON FELTANKOLOK SZERETETBŐL

2014.02.03. 18:14, Dannamarifanclub
Interjú Dancs Annamarival
– Szusszanásnyi időre itthon vagy. Egyáltalán mennyi szabad ideje van egy ismert, sokat foglalkoztatott előadóművésznek? Mivel tölti el?

– Azt szokták mondani, hogy csupán két tragédia van az életben: az egyik, ha az ember nem kapja meg azt, amit szeretne, a másik az, ha megkapja. Nos, úgy tűnik, hogy a Budapesti Operettszínházban egyre több feladatot kapok, és szerencsére az elmúlt hónapokban nagyon sok munkám volt. Ok­tó­berben a Csókos asszony címszerepében mutatkoztam be Huszti Péter, Oszvald Marika, Homonnay Zsolt partnereként, aztán decemberben a Csárdáskirálynővel a tel-avivi Operában vendégszerepeltünk, karácsony és szilveszter között pedig Münchenben a Gasteig Philhar­monie hatalmas termében gáláztunk.

Emellett folyamatosan játszottam a meglévő előadásaimat is az operettszínházban. Így, sajnos, hazalátogatni nem jutott időm, viszont annál nagyobb volt az izgalom és a várakozás mind az én, mind az unokaöcséim, családom részéről. A gyerekek napok óta lógnak rajtam, és ebből a szeretetáradatból most bizony jól feltankolok. Hiányzik az otthonom, a családom, de belátom, hogy olyan színpadokon énekelhetek, amelyeken csak keveseknek adatik meg – ezért hálás vagyok a sorsnak!
– Legutóbb az újévi hangversenyről hallottunk hírt, na meg láttuk a felvételt. De lehet-e mondjuk egyéves mérleget készíteni: számokban és egyébként is, milyen volt a tavalyi év? Melyek voltak a fontosabb állomások?
– A 2013-as évem nagyon küzdelmes és eredményteljes volt: három új darabban, a Viktóriában, az Ördögölő Józsiásban és a Csó­kos asszonyban játszhattam el a főszerepet, emellett előadások, koncertek, turnék, gálaműsorok... Szakmailag azt érzem, hogy a rám kimért feladatokhoz sikerült felnőni és bizonyítani. Persze az ember sosem elégedett, és én is azt érzem, hogy még mindig vannak kiaknázatlan oldalaim, de erre még lesz lehetőségem, remélem. Március végén életmentő műtéten estem át, amely nemcsak jel, de tanulság is volt, hogy semmi sem lehet fontosabb az egészségemnél. A műtét után sok mindent átértékeltem önmagamban, és próbálom megélni teljes emberként a mindennapokat, szeretve a hivatásomat, családomat, közeli barátaimat, és élvezni az élet apró örömeit is.
– Pályafutásod során mind a két, számunkra közeli fővárosban megfordultál. Bukarest végül – ahogy mondani szokás – nem jött be, Budapest viszont igen. Mi a siker, illetve, ha van, a kudarc titka? Egyáltalán mi szükséges ahhoz, hogy egy előadóművész „befusson”?
– Az az érdekes, hogy Bukarest nélkül lehet, nem lennék most Budapesten, mint ahogy a sokévnyi könnyűzenei tapasztalat nélkül nem álltam volna meg helyem az operettszínházban, persze azért hozzáfűzöm, hogy a zenelíceum és a zeneakadémia Kolozs­váron elengedhetetlen a klasszikus műfajban. Én Bukarestben a legjobbkor debütáltam, és úgy érzem, hogy teljesen új környezetben, román nyelven játszva megálltam a helyem, és az onnan szerzett lendülettel mertem Budapesten elmenni egy meghallgatásra Kerényi Miklós Gábor direktor úrhoz. Az­tán, amikor egyre több feladatot kaptam Budapesten, amikor már nehéz volt az ingázás – időközben a román színház utazó színházzá alakult át a teremfelújítás miatt –, egyértelművé vált, hogy mi az irány. Hogy mi a siker titka, ezt nem lehet tudni, viszont az én székely temperamentumom, szívósságom, teherbírásom, és szüleim nevelése biztosan közrejátszott abban, hogy a román és a magyar fővárosban egyaránt helytálljak. Emel­lett meg a rengeteg munka, elszántság, alázat, no és a tehetség, hangi adottság, ami természetesen kell ehhez a szakmához.
– Gondolom, elkészült az idei koncert- és fellépésnaptárad. Hogy a kérdést megfordítsam és összhangban legyen a hazalátogatásoddal: hány szabadnappal számolsz? Persze érdekelnek a nagyobb tervek is...
– Szerencsére nem sok szabadnapom lesz. De azért igyekeztem úgy alakítani az idei programot, hogy már márciusban Oszvald Marikával és Peller Károllyal, két nagyszerű kollégámmal egy erdélyi koncertkörútra jöjjünk. Szentgyörgyön március 25-én két előadással fogunk színpadra állni, szeretettel várunk mindenkit. Előtte viszont még Szent­péter­várra utazom vendégszerepelni egy nemzetközi operettgálán. Májusban újabb premierünk lesz az Operettben, Lehár Mo­soly országában a szubrett szerepét, Mit fogom elénekelni, -játszani. A Székely Vágtára is készül egy meglepetésprodukció, de erről még nem beszélhetek, viszont a nyár sűrű lesz: a Szegedi Szabadtéri Játékokon a Csár­dáskirálynőben fogok énekelni, s ezzel az operettel a nyár folyamán turnézunk majd Tokajban, Siófokon és Sopronban is. És természetesen, amikor nem a színházi produkciókkal lépek fel, akkor eleget teszek a koncertmeghívásoknak. A többi szabadidőm meg a családomé, barátaimé.

 
Legújabb videó


 

 

 
Facebook

 

 

 

 

 


Március 30-ig várunk bármilyen tavasszal, húsvéttal kapcsolatos SAJÁT fotót vagy SAJÁT szerkesztett képet. Mire vársz?:)    *****    LETTERSTOME -> ÚJ OLDAL - LEVELEK MAGAMNAK - ÚJ OLDAL <- LETTERSTOME    *****    Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    Ha bármilyen kérdésed van, akár egészségügyi, akár párkapcsolati; keress meg és segítek!    *****    Költöztetés-Bútorszállítás-Tatabánya !    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Órarendek, Borítóképek SSO témában.- F e n t az 1. Videóm is c: KATT    *****    A horoszkóp elemzés,nagyon sok problémától megvéd,rámutat olyan betegségekre,melyek megelõzhetõk, ne mulaszd el,keress!    *****    Születési,gyermek,hold,párkapcsolati,fogamzási horoszkópok,elõrejelzések,biotérkép,ingyenes konzultációval.Ne hagyd ki!!    *****    Érdekel az Euróvíziós dalfesztivál? Kíváncsi vagy más országok indulóira? Akkor nézz be oldalamra, ahol láthatod õket.    *****    FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG //    *****    Egy horoszkóp olyan üzenetekhez juttat,melyek az egész életedre sok pozitív és fontos információt tartalmaz.Ne hagyd ki!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, mindent megbeszélhetsz velem! Várlak!!!